Taart

Summerbody #week8en9 – Balans

Als je mij op Instagram volgt heb je misschien meegekregen dat ik minder lekker in mijn vel zat afgelopen weken. Ik had veel last van duizeligheid en vermoeidheid. Ik deed (en doe nog steeds) middagdutjes op drukke dagen. Ik val niks af, maar dat is ook niet gek. Mijn Instagram stond afgelopen week vol met lekker eten en taart.

Dit deed me denken aan een gesprek met een klant die ik laatst had. Zij sport 5 keer in de week en voelt zich ontzettend fit. Toen ik vroeg wat ze van het traject vond antwoordde ze dat ze toch nog wel graag nog 10 kilogram af had willen vallen. (Side note: deze mevrouw heeft een gezond BMI en vet%) Mijn reactie: oké, maar had je daar ook dingen voor over willen hebben? Denk aan geen speciaalbiertjes drinken, minder etentjes en niet elke week zoete dingen bakken (en op eten). Haar reactie: nee eigenlijk niet, want daar geniet ik enorm van.

Conclusie van dit verhaal: als je niet bereid bent om dingen op te offeren voor wat je wilt bereiken, geniet dan van wat je hebt.

quote

Hieronder nog een aantal tips om een gezond voedingspatroon te hanteren waarbij je af en toe ook nog ongezonde dingen kan eten.

Zorg dat je gezonde dingen in huis hebt.

Als het niet in huis hebt, ga je het zeker ook niet eten. Maak het makkelijk voor jezelf. Lange dag op werk? Zorg ervoor dat je een maaltijd klaar hebt staan. Grote kans dat je als je dit niet doet voor een makkelijke ongezond product gaat kiezen.

Kies bewust je minder gezonde producten.

Let er op dat je bewust omgaat met je cheats, genietmomentjes of hoe je ze dan ook wilt noemen. Is dit het waard om jouw doel langer op zich te laten wachten? Voor mij persoonlijk is dat op speciale momenten met vrienden en familie, ja. Als ik op de bank hang en zomaar zin heb in iets lekkers, nee.

Houd je einddoel in gedachten.

Blijf gefocust op je lange termijn geluk. Je wilt afvallen zodat je nog lekkerder in je vel zit en trots op jezelf bent. Je wilt een reep chocolade, omdat je je even kut voelt. Wat gaat je meer geluk brengen? Dat doel dat je bereikt over een x aantal weken of die chocoladereep die je binnen 10 minuten opgegeten hebt?

Verwen jezelf met lekker gezond eten.

Wie heeft gezegd dat gezond eten saai en eentonig is? Gun jezelf tijd en geld om goede en lekkere gezonde producten te kopen. Je mag er zijn, dus je mag ook lekkere dingen kopen. Denk aan je favoriete stuk fruit dat wellicht niet zo goedkoop is als een appel.

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Geniet van je bijzondere momenten, maar blijf gefocust op je doel. Ben je niet bereid om offers te maken, loslaten, accepteren en genieten. Jup, daar is die weer. #PersonalFitnessNederland

Posts created 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Open chat
1
Hi, waar kan ik je mee helpen?
Powered by