fbpx
laptop

10 manieren om je tijd nuttig te besteden

Veel van ons hebben nu meer tijd i.v.m. de maatregelen rondom het Corona virus. De één omdat zijn/ haar werkzaamheden verminderd zijn, de ander omdat alle sociale gelegenheden afgelast zijn, of misschien heb je meer tijd omdat je geen reistijd meer hebt.

Natuurlijk kan je jouw vrije tijd besteden aan Netflix kijken en veel chillen op de bank, maar ongetwijfeld ga je dat op den duur ook zat worden.

10 tips om je tijd nuttig te besteden tijdens de Corona periode.

1.Doe wat je altijd al hebt willen doen, maar nooit durfde. Bijvoorbeeld een Instagramaccount starten, een podcast opnemen of filmpjes maken op Youtube. Het is nu je moment om tijd te investeren in je doelen.

2. Studeren. Besteed wat meer tijd aan je studie. De kans is aannemelijk dat nu je niet meer fysiek naar school gaat, je minder aandacht aan je studie besteed. Als je nu veel studeert scheelt dat je later, als er weer feestjes etc. zijn, tijd die je aan leukere dingen kan besteden.

3. Opruimen. Ga eens goed door je spullen heen, wat heb je echt nog nodig? Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze altijd toch? Haal alle kleding uit je kledingkast en ga eens goed na wat je nog wel draagt en wat je waarschijnlijk nooit meer gaat dragen. Je kan hetzelfde doen met je make-up, je schoenen, boeken en je voorraadkast. Ik kan je garanderen dat je blij bent als je het gedaan hebt!

4. Boeken lezen. Over boeken gesproken.. Voor mij persoonlijk is dit één van de dingen die het snelst blijft liggen als ik bezig ben in het ‘normale leventje’. Ik ben wel echt een boekenwurm, maar laatste jaren komt er vrij weinig van. Momenteel houd ik van boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar ook van (auto)biografieën.

5. Maak een moodboard. Pak een stapel tijdschriften en kranten en blader hier doorheen. Knip de afbeeldingen of woorden uit die bij jouw doelen passen en je inspireren. Door het maken van een moodboard maak je jouw doelen visueel. Visualiseren is een belangrijk onderdeel om je doelen te kunnen bereiken. Als jij duidelijk hebt wat je wilt, kan je het bereiken, weet je ongeveer wat je wilt, zal je het ongeveer bereiken. Je kan ook een moodboard online maken, bijvoorbeeld via canva. Het voordeel van online is dat je direct afbeeldingen van bijvoorbeeld Pinterest en Instagram kan invoegen. Zorg dan wel dat je hem mooi laat printen zodat je er regelmatig naar kan kijken.

6. Volg online cursussen, trainingen of webinars. Je bent nooit uitgeleerd. Kies bijvoorbeeld voor een cursus Spaans of een webinar over hoe je meer bezoekers op je website krijgt.

7. Ruim je telefoon en laptop op. Haal alle onnodige apps van je telefoon, verwijder foto’s die je niet meer nodig hebt en orden je e-mail. Dit werkt ongetwijfeld hetzelfde als een opgeruimde omgeving én je apparaten worden sneller.

8. Luister podcasts en lees informatieve blogs/ artikelen. Deze is een beetje in dezelfde categorie als boeken lezen en cursussen volgen. Nu is het moment om je eigen kennis te vergroten. Ook podcasts en blogs zijn hier een goed middel voor. Mijn favoriete podcasts kan je hier lezen. Check ook zeker mijn vorige blogs 😉 #zelfpromotie

9. Ga bewegen. Bewegen is belangrijk om deze corona tijd door te komen. Zo lang het nog kan ga ik graag naar buiten om een rondje te wandelen, hardlopen of skeeleren. Uiteraard houd ik er dan rekening mee dat ik daar plekken ga waar het niet te druk is en als er wel andere mensen zijn houd ik afstand. Verder is het internet ontploft met thuis workouts, dus doe daar zeker je voordeel mee! Ook ik heb een aantal schema’s geplaatst met thuis workouts. Mijn tip voor thuis sporten is om een ritme aan te houden, bijvoorbeeld elke ochtend een halfuurtje.

10. Ondersteun de (lokale) ondernemers. Nee, ik zeg niet dat je met geld moet gaan strooien, maar er zijn veel initiatieven waarmee je de ondernemers om je heen kan steunen. Denk bijvoorbeeld aan de restaurants, zij hebben voorlopig weinig tot geen inkomsten. Sommige restaurants hebben nu de mogelijkheid om een bon te kopen die je kan besteden als het de maatregelen rondom het virus niet meer gelden. Zo help je het restaurant om deze tijd te overleven. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor personal trainers. Veel van hen hebben nu de mogelijkheid om voor een veel lager tarief een traject of training online te volgen. Ben jij iemand die weinig ‘voelt’ van de maatregelen rondom het virus, omdat je bijvoorbeeld een vast inkomen hebt, draag dan je steentje bij zodat we met zijn allen na deze tijd ook nog de normale dingen kunnen doen. Ik kwam dit artikel tegen over hoe je de ondernemers kan steunen.

Lieve mensen, blijf gezond en denk aan je medemens.

Liefs,

Joy

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

  1. […] 10 manieren om je tijd nuttig te besteden […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *