fbpx
10 tips voor beter slapen

10 tips om beter te slapen

63% van de Nederlanders is niet tevreden over hun slaap (Hersenstichting). In dit artikel deel ik 10 tips met je om beter te slapen.

  1. Creëer een slaaproutine: Ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op hetzelfde tijdstip op om je lichaam te helpen een slaap-waakcyclus te ontwikkelen.

2. Maak je slaapkamer rustgevend: Zorg ervoor dat je slaapkamer koel, donker en stil is. Gebruik eventueel oordopjes of een slaapmasker om ongewenst geluid of licht buiten te houden.

3. Beperk het gebruik van elektronische apparaten: Schakel elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops minstens een uur voor het slapengaan uit om de hersenen de tijd te geven om tot rust te komen.

4. Beperk cafeïne, alcohol en nicotine: Cafeïne, alcohol en nicotine kunnen allemaal de slaapcyclus verstoren. Probeer deze stoffen enkele uren voor het slapengaan te vermijden.

5. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het reguleren van de slaapcyclus. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, maar vermijd intensieve trainingen vlak voor het slapengaan.

6. Eet op de juiste tijden: Eet ‘s avonds licht en eet minstens twee uur voor het slapengaan niets meer. Een volle maag kan het slapen bemoeilijken.

7. Vermijd dutjes overdag: Lange dutjes overdag kunnen de slaapcyclus verstoren en het moeilijker maken om ‘s nachts in slaap te vallen.

8. Ontspan voor het slapengaan: Neem de tijd om te ontspannen en te kalmeren voordat je gaat slapen. Lees een boek, neem een ​​warm bad of luister naar rustgevende muziek om te helpen ontspannen.

Ik heb een ontspanningsoefening opgenomen die je kan doen. Klik hier.

9. Probeer natuurlijke remedies: Kamillethee, lavendelolie en valeriaanwortel zijn natuurlijke remedies die kunnen helpen om in slaap te vallen.

10. Zoek professionele hulp: Als slapeloosheid aanhoudt of je dagelijks leven verstoort, zoek dan professionele hulp bij een arts of slaapspecialist. Zij kunnen je helpen bij het identificeren en behandelen van slaapproblemen. Zoals mij!

Misschien vind je dit ook interessant:

Slaapoefentherapie

Spijkermatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *