fbpx
fitness motivation

5 tips voor meer motivatie om naar de sportschool te gaan

Je kent het vast wel, moe, geen zin, de bank ligt te lekker, hard gewerkt.. Honderden smoesjes om niet naar de sportschool te gaan. Maar stiekem wil je eigenlijk wel toch?! Hier lees je vijf tips die mij helpen om toch van de bank af te komen! En wie weet helpen ze jou ook wel 😉

 

1. Trek je sportkleding aan

Ik kan je niet uitleggen waarom dit helpt, maar het werkt bij mij! Als ik ‘s ochtends wil gaan sporten, trek ik het gelijk aan ‘s morgens. Hierdoor voorkom ik dat eerst andere dingen ga doen.

2. Spreek met iemand af om te gaan.

Als je een afspraak met iemand hebt gemaakt, zul je die waarschijnlijk niet zo snel afzeggen. Daarnaast is het ook erg gezellig om met iemand te gaan sporten en kun je elkaar motiveren!

Fitness motivation

3. Maak het een gewoonte

Mocht het bij jou mogelijk zijn, kies dan vaste dagen en tijdstippen om naar de sportschool te gaan. Als het eenmaal in je routine zit, ga je het zelfs missen als je niet gaat! Haha

4. Maak een planning

Is het bij jou niet mogelijk om vaste dagen te hebben om te trainen? Plan dan aan het begin van de week welke dagen je gaat sporten. Dit doe ik zelf ook altijd. Wil ik vier keer per week gaan, dan kijk ik wanneer ik daar tijd voor kan maken en zet het in mijn agenda. Zo voorkom ik dat ik geen tijd overhoud om te trainen en weet ik dat ik op andere momenten misschien wat harder moet werken.

Maak ook een plan (of volg een schema) met welke oefeningen je gaat doen. Zo voorkom je dat je doelloos aan de slag gaat. Wanneer je een doel hebt zul je die ook willen behalen!

5. Zoek motiverende quotes en foto’s

Ik heb bijvoorbeeld een mapje op Pinterest vol met fitness motivatie. Hier staan quotes die voor mij motiverend werken of foto’s die mij herinneren aan mijn doel. Zorg dat jij ook zo’n mapje hebt waar je op terug kan vallen!

bekijk hier mijn pinterest

fitness motivation

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *