fbpx
Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet.

De droom van elke vrouw (en man). Afvallen zonder dat je een streng dieet moet volgen. Hieronder lees je 4 tips over welke kleine dingen je kan toepassen.

  1. Wees geduldig.

Dit is waarschijnlijk degene die je niet wilt horen, maar ik moet er toch mee beginnen. Vaak beginnen mensen een specifiek (streng) dieet, omdat snel willen afvallen. Het liefst willen ze binnen een week 5 kg afgevallen zijn. Als jij kleine dingetjes gaat aanpassen in je leefstijl en eetpatroon ga jij afvallen zonder dat je daar veel moeite voor hebt hoeven doen. Echter moet je er wel de geduld voor hebben. Je zal niet in een maand tijd een wereld van verschil zien. Maar over een aantal maanden ga je wel verschil zien, zonder dat je veel moeite voor gedaan hebt!

2. Ga producten wisselen

Verander een koekje naar een rijstwafel met kipfilet. Verander je standaard zaterdag patatdag naar, een beetje patatdag en een beetje saladedag, ofwel eet gewoon wat salade bij de patat, zodat je minder patat neemt. En zorg dat je een lekker stuk gezonde bananenbrood klaar hebt als je na een lange dag werken thuis komt in plaats van dat je eerst een handje chips neemt. Vaak heeft het niets te maken met het feit dat je zo graag ongezond wilt eten, maar met dat het een gewoonte is geworden. Wissel beetje bij beetje wat producten om naar een gezondere variant. Op de website van het voedingscentrum zie je ook wat inspiratie voor de zogeheten eetwissel.

3. Eet groenten bij je lunch

Je hoeft niet meteen aan de quinoa en de salades. Voeg gewoon wat groenten toe aan je salade. Dus vul je broodtrommel bijvoorbeeld ook eens met wat rauwkost of doe wat komkommer op je boterham met kaas. Zo maak je je lunch groter, waardoor je meer volume eet voor ongeveer hetzelfde aantal calorieën. Hierdoor heb je een verzadigd gevoel en heb je extra vitamientjes binnen. Ook genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgen helpt je met afvallen.

4. Slaap voldoende

Deze heb je al vaker voorbij zien komen op mijn website. Slaap is zo ontzettend belangrijk. Genoeg slaap zorgt voor minder stress, waardoor je beter afvalt. Daarnaast kan onvoldoende slaap er ook voor zorgen dat je enorme trek krijgt, omdat je behoefte hebt aan energie.

Dit vind je misschien ook leuk:

2 reacties

  1. […] Afvallen zonder dieet. De grootste fitness onzin (7 fabels) Categorie: Voeding […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *