fbpx
FIT TAG

FIT TAG met @goforhealthnl

Goforhealthnl

Yess, de FIT TAG is er weer! Ik vind het altijd een feestje als ik weer een ingevulde tag ontvang in mijn mailbox. Super inspirerend en interessant wat anderen antwoorden op de vragen. Vandaag is het de beurt aan Nikki van @goforhealthnl. Hieronder stelt Nikki zichzelf voor.

Hoi! Mijn naam is Nikki, op Instagram beter bekend als @goforhealthnl. Ik ben ondertussen bijna 24 jaar en woon in Almere. Sinds een klein jaar mag ik mezelf trotse eigenaar noemen van Go For Health, via waar ik anderen wil inspireren en motiveren om bezig te gaan met een gezonde(re) leefstijl. Als online leefstijlcoach biedt ik daarin ook hulp aan. Naast mijn eigen onderneming werk ik ook nog in de zorg. Regelmatig ben ik te vinden op een hele leuke woonlocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool of het korfbalveld. Zoals je ziet: stilzitten is niet echt voor mij weggelegd.

1. Wat is je favoriete spiergroep om te trainen?

Ik denk toch wel mijn benen, met name mijn quads en billen. Ik merk dat ik dan echt lekker zwaar kan trainen, dat geeft zo’n voldaan en sterk gevoel! Al moet ik zeggen, de progressie die ik de laatste tijd op mijn schouders en rug maak werkt ook wel heel motiverend.

2. Wat is je minst favoriete spiergroep om te trainen?

Borst en armen, zonder twijfel.

3. Wat is je favoriete vorm van cardio?

Korfballen! Nu de zomerstop is, heb ik het hardlopen weer iets meer opgepakt. Ik geniet dan altijd wel echt van de natuur, maar om eerlijk te zijn zal het denk ik niet snel een favoriet worden.

4. Wat is je grootste irritatie in de sportschool?

Mensen die hun spullen niet opruimen.

5. Nooit meer sporten en het perfecte lichaam hebben of nooit het perfecte lichaam hebben, maar nog wel mogen sporten?

Dan ga ik toch voor optie twee. Naar mijn mening bestaat een ‘perfect lichaam’ sowieso niet en daarnaast sport ik voor zo veel meer doelen dan het werken aan een goed fysiek. Zo draagt sporten bijvoorbeeld echt bij aan mijn humeur en energie.

6. Als je één maaltijd mocht kiezen die 0 calorieën zou bevatten, welke zou dat dan zijn?

Pizza! #guilty

7. High carb of high fat?

Carbs for life!

8. Wat is je favoriete ontbijt?

Mijn meest standaard ontbijtje is magere kwark met banaan en granola. Echt, het verveelt nooit! Op dagen dat ik wat uitgebreider ontbijt, kies ik graag voor (eiwit)pannenkoeken met lekker veel vers fruit als topping.

9. Heb je liever zoet of hartig?

Ik ben écht een zoetekauw.

10. Wat is je guilty pleasure wat betreft voeding?

Haha, stiekem iedere dag even berekenen bij hoeveel maaltijden ik wat chocolade kan toevoegen. #guiltyagain

11. Wat is jouw doel wat betreft fitheid en een gezonde levensstijl?

Hoewel ik heel veel periodes echt specifieke en meetbare doelen heb gesteld, van droogtrainen tot spiermassa opbouwen, heb ik mijn focus tegenwoordig vooral op lekker in mijn vel zitten. Ik heb Prikkelbaar Darm Syndroom, dus voldoende voedzaam eten is daar automatisch een onderdeel van. Daarnaast wil ik mijn huidige sportritme lekker vasthouden, puur omdat ik daar plezier uithaal, en ben ik bewust bezig met een juiste mindset. Ik denk dat die combinatie er uiteindelijk ook voor zorgt dat dat ‘lekker in mijn vel zitten’ zich ook fysiek uit.

12. Wat is jouw nummer 1 tip voor mensen die gezonder willen gaan leven?

Het zijn er eigenlijk twee.. Nummer 1 is: begin gewoon! Waarom zou je wachten tot maandag, tot volgende week of tot volgende maand? Iedere dag is er een op zichzelf. Nummer 2: doe het in kleine stappen. Rome was ook niet in één dag gebouwd en kleine aanpassingen per keer zijn makkelijker vol te houden dan een complete leefstijlswitch over night.

Dankjewel @goforhealthnl voor deze leuk tag. Mijn favoriete antwoord is toch echt die van nummer 10! #chocoladeislife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *