fbpx
FIT TAG

FIT TAG met @yassindegym

Yasmina

Vandaag een FIT TAG met een super bijzondere meid! Zij is één van mijn grootste inspiratiebronnen. Ik ken niemand die zo hard werkt zoals zij. Yasmina is erg bescheiden, maar wat een topper is het!

Mijn naam is Yasmina en ik ben 20 jaar.

Sporten is iets wat ik altijd al gedaan heb. Toen ik 5 jaar werd kreeg ik mijn eerste zwemles en ik stopte niet totdat ik maar liefst 9 zwemdiploma’s gehaald had. Kickboksen is wat ik in die periode ook beoefend heb en ik heb ook nog geturnd. Omdat zwemmen een sport was wat ik met hart en ziel deed besloot ik waterpolo te gaan spelen. Dit heb ik gedaan totdat ik 16 werd. Omdat ik graag anderen het zwemmen aan wou leren ben ik sport en bewegen gaan studeren bij het Albeda College in Rotterdam. Hier behaalde ik ook mijn licentie om zwemles te mogen geven. Dit is nu ook mijn (bij)baan.

Sinds dat ik klein ben was ik al een redelijk stevig meisje. Ik was naar mijn mening (en ook die van mijn familie) best dik. Ik was gek op alles wat niet goed voor me is. Door dit negatieve beeld van mezelf werd ik naarmate ik de opleiding volgde, steeds meer onzeker. Waarom is zij zo mooi en kan ze eten wat ze wilt en ik niet? Op een dag was ik het zat en besloot ik mezelf te veranderen door gezond te eten en te beginnen met intensief fitnessen (aangezien ik eerst meer geld gaf aan de sportschool dan dat ik ervoor ging sporten). De fitness heeft me geholpen om mijn zelfbeeld wat beter te maken en me wat gelukkiger te maken met mezelf. Ik heb sinds kort een fit account gemaakt omdat ik wil laten zien dat als ik het kan, iedereen het kan !

Instagram: @yassindegym

Yasmina

1. Wat is je favoriete spiergroep om te trainen?

Mijn meest favoriete spiergroep is benen. Hier ben ik de meeste keren bijna 3(!) uur mee bezig. Tijdens deze training heb ik altijd de meeste inspiratie om oefeningen te doen waardoor het zo lang duurt haha.

2. Wat is je minst favoriete spiergroep om te trainen?

Ik zie er altijd op tegen als ik mijn borstspieren moet trainen. Voor deze spiergroep doe ik altijd maximaal 4 oefeningen maar toch heb ik een vreselijke spierpijn de dag daarna.

3. Wat is je favoriete vorm van cardio?

Ik vind de loopband echt leuk! Omdat je zoveel soorten trainingen ermee kan doen. Denk aan een HIIT training ,of juist een duurlooptraining en/of zelfs een helling training.

4. Wat is je grootste irritatie in de sportschool?

Sporters die anderen uitlachen en anderen belachelijk maken. Iedereen begint op een bepaald punt, de een dikker dan de ander. Ik vind het echt vreselijk om te zien hoe sporters anderen naar beneden halen om zichzelf beter te voelen. Je hebt geen idee wat iemand meegemaakt heeft of met welke reden zij komen sporten, laat iedere individu gewoon in zijn waarde. Het gaat erom dat je elkaar juist motiveert om het beste uit jezelf te kunnen halen tijdens het trainen.

Yasmina

 

5. Nooit meer sporten en het perfecte lichaam hebben of nooit het perfecte lichaam hebben, maar nog wel mogen sporten?

Hier heb ik een dubbel gevoel bij. Sporten is mijn leven, ik studeer sport en werk zelf ook in de sport. Maar aan de andere kant fitness ik voornamelijk om ‘mijn perfecte lichaam’ te realiseren. Dus als ik op een dag tegenover zo’n keus sta weet ik zeker dat ik eerst 5 dagen depressief in mijn bed ga liggen omdat ik niet weet welke keus ik moet maken haha.

6. Als je één maaltijd mocht kiezen die 0 calorieën zou bevatten, welke zou dat dan zijn?

Pizza!!! Pizza is mijn nummer 1.

7. High carb of high fat?

High carb, helaas kom ik zo snel aan als ik ongezond eet dus dat probeer ik te voorkomen.

8. Wat is je favoriete ontbijt?

Havermout pannenkoeken zijn mijn favoriet!

9. Heb je liever zoet of hartig?

Zoet!!

10. Wat is je guilty pleasure wat betreft voeding?

Chips en pizza, dat zijn ook de twee dingen die ik vaak tijdens mijn cheatdays eet.

11. Wat is jouw doel wat betreft fitheid en een gezonde leefstijl?

Ik ben zelf in 2 jaar 20 kilo afgevallen omdat ik zo in de put zat met mezelf. Andere mensen waren in mijn ogen altijd beter en mooier dan ik. Op een dag was ik het zat, ik zou op deze manier niet verder kunnen leven. Nou ben ik al goed op weg, maar nog steeds niet tevreden. Ik ben al veel zekerder van mezelf maar wil toch nog een paar kilootjes kwijt.

Yasmina

12. Wat is jouw nummer 1 tip voor mensen die gezonder willen gaan leven?

Stop niet waar het tegen zit. Het is niet zomaar een dingetje wat je aanpast in je dagelijks leven. Je zult cravings krijgen, willen opgeven en twijfelen aan waarom je dit nog doet. Maar het is het uiteindelijk allemaal waard. Je zult tevreden zijn en dat zal je ook zeker mogen zijn want jij hebt stappen gezet waar velen helaas halverwege stoppen.

Mijn quote is daarom ook: ‘Remember why you started.’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *