fbpx
Kersttafel

Gezond gourmetten

Het is december en dat betekent voor heel veel mensen gourmetten! Laatst hoorde ik iemand zeggen ‘ja, ik ga gourmetten dus dan gaat het weer helemaal mis’. Dit was mijn inspiratie voor deze blog! Uiteraard mag je best genieten van een avondje gourmetten met je familie, maar dit hoeft niet te betekenen dat je jezelf helemaal moet volvreten met ongezonde dingen. Hieronder lees je aantal tips hoe je jouw calorie-inname tijdens het gourmetten kan beperken.

  • Groenten, groenten en nog eens groenten. Met groenten kan je nauwelijks de mist in gaan. Maak lekker gegrilde groenten op de gourmet!
  • Doe rustig aan met de boter en olie. Zorg ervoor dat je een gourmetstel hebt die nog een anti-aanbaklaag heeft. Je hoeft er dan maar een klein beetje vet op uit te smeren.
  • Gebruik mager vlees denk aan kip, fricandeau en rundertartaar. Kies ook voor zo min mogelijk beperkt vlees, dus geen gehakt, een gepaneerde stukken vlees.
  • Maak een gezonde salade. Lekker voor erbij, maar voorkomt ook dat je teveel vette dingen eet.
groenten

• Eten jullie graag broodjes bij het gourmetten? Zorg dan dat er volkoren broodjes zijn. Maak zelf een gezonde smeersel zoals een tzatziki van yoghurt of hummus van kikkererwten.
• Neem ook eens vis. Dit is iets wat wij thuis altijd al doen, maar volgens internet is dit niet vanzelfsprekend. Kies ook een keer een stukje zalm, witvis of garnalen.
• Pas op met sausjes. Dit is ook iets wat wij thuis allang hebben verbannen. Zorg er gewoon voor dat je goede stukken vlees en vis hebt. Een klein beetje peper en zout er op is dan genoeg!

Vergeet niet dat kerst ook zeker een moment is om lekker te genieten, maar het is het niet waard om na de kerst met een enorm schuld gevoel te zitten. Ga voor jezelf na wat je wel en wat je niet wilt eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *