fbpx
abs

Ik wil zichtbare buikspieren

Zoek eens op fitness motivatie of op fit goals en je vind allemaal afbeeldingen van mannen en vrouwen met zichtbare buikspieren. Ik kan het niet ontkennen, die zichtbare lijntjes vind ik ook mooi en zal ze dolgraag willen hebben.

Kun je zichtbare buikspieren trainen?

Is het je trouwens al opgevallen dat ik continu ZICHTBARE buikspieren opschrijf? Wanneer ik mensen hoor zeggen ‘ik wil graag buikspieren’, moet ik altijd een beetje lachen. Je hebt toch al buikspieren! Alleen je ziet ze misschien niet..

Vaak denken mensen dat als ze veel buikspieroefeningen gaan doen er vanzelf een mooie blokjes buik tevoorschijn komt, maar helaas. Zoals ik al zei iedereen heeft al buikspieren, alleen ligt er bij de meeste mensen een laagje vet overheen. Of je buikspieren zichtbaar worden heeft voor een groot deel te maken met je vetpercentage.

Bij welk vetpercentage ga je lijntjes zien?

Ongeveer rond de 15% vetpercentage kun je lijntjes gaan zien. Bij mannen is het vaak net iets onder de 15% en bij vrouwen iets boven de 15%. Echter is het zo dat mannen makkelijker een laag vetpercentage bereiken dan vrouwen. Hieronder kun je zien wat het aanbevolen vetpercentage is voor zowel mannen als vrouwen. Zo zie je dat een gezond vetpercentage voor vrouwen veel hoger ligt dan die van mannen. Oneerlijk hé, daarom is het zo lastig om die lijntjes te zien!

vetpercentage

Heeft het dan alleen met vetpercentage te maken?

Je raadt het al, natuurlijk niet. Zichtbare buikspieren hebben ook erg veel te maken met je genetische aanleg. Het is namelijk erg persoonsafhankelijk waar je de meeste vet in je lichaam opslaat. Denk maar aan welk figuur je hebt. Bijvoorbeeld een peerfiguur versus een appelfiguur. Een peerfiguur slaat meer vet op op zijn/ haar benen en weinig op de buik. Een appelfiguur daar in tegen slaat meer vet op op zijn/ haar buik. Hierdoor zal iemand met een appelfiguur minder snel buikspieren gaan zien dan iemand met een peerfiguur.

Waarom traint iedereen dan massaal hun buikspieren?

Het trainen van je buikspieren kan er wel voor zorgen dat je buik wat strakker lijkt. Daarnaast is het erg belangrijk om een sterke core te hebben ter ondersteuning van andere krachtoefeningen zoals bijvoorbeeld squats. Ook is het sowieso erg belangrijk om een balans te hebben wat betreft spieren in je lichaam.

Wil jij weten hoe je op een goede manier buikspieren kunt trainen zonder dat je last krijgt van je rug of nek? Laat het mij dan weten!

 

1 reactie

  1. […] calorieën De grootste fitness onzin (7 fabels) Ik wil zichtbare buikspieren Categorie: Training […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *