fbpx
adult blur books close up

Mijn favoriete dieetboeken

Wist je dat het woord dieet gewoon voedingspatroon betekent. Echter hebben veel mensen een andere associatie met diëten gekregen. In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete eetboeken met je.

  1. Vet belangrijk – Mariëtte Boon & Liesbeth van Rossum

In dit boek worden alle feiten en fabels beschreven over afvallen, voeding, vetverbranding en dergelijke. Het boek legt goed en duidelijk uit hoe het lichaam in elkaar steekt. Dit boek is voor mij een aanrader, omdat het ook ingaat op de relatief moeilijke onderdelen, zoals hormonen en medicijngebruik.

2. Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer

Zoals de titel al zegt is dit een boek die geschreven is door een huisarts. Het boek is (net zoals bovenstaande) wetenschappelijk onderbouwd en tevens gebaseerd op praktijkervaring. In het boek worden tips gedeeld over alle aspecten van een gezonde leefstijl, zoals voeding, slaap, bewegen, stress en zingeving.

3. Uit de ban van emotie-eten – Joanna Kortink & Greta Noordenbos

In de praktijk zie ik ook veel mensen die te maken hebben met emotie-eten. Dit boek kan je helpen om deze eetbuien of eetverslaving beter te begrijpen, te accepteren en te veranderen. Het boek geeft duidelijke opdrachten, wat erg fijn is.

4. Eet als een expert – Marijke Berkenpas & Gaby Herweijer

Als je op zoek bent naar een boek die stap voor stap de basis van voeding uitlegt is dit een aanrader. Een no-bullshit boek die hypes en trends analyseert en bespreekt.

5. Eet als een atleet – Sarai Pannekoek, Vera Wisse & Tita van der Stelt

Dit boek is een aanrader als je sporter bent. Het legt duidelijk uit hoe je het beste kan eten als sporter zijn, rondom je trainingen en wedstrijden. Het boek bevat ook voorbeeldmenu’s.

Heb jij nog goede aanraders? Laat ze weten in de reactie!

De linkjes zijn affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang als jij een boek koopt via deze link. Jij hoeft daar niet extra voor te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *