fbpx
Lunges

Mijn favoriete lichaamsgewicht oefeningen – workout ideeën

Om te kunnen sporten heb je echt niet altijd een sportschool of veel attributen nodig. Met je eigen lichaamsgewicht kan je ook een goede workout neerzetten. Ik zet hieronder mijn favoriete body weight oefeningen voor je op een rijtje. Laat ook zeker weten wat jouw favoriete oefening is!

  • Burpees

Gelijk de meest gehate oefening (denk ik) bovenaan. Met deze oefening train je het hele lichaam. Spring omhoog, handen op de grond, spring met de voeten naar achteren, push-up (voor de echte bikkels), voeten weer naar voren en dan opnieuw.

  • Squats

Ass to the grass. Let er bij deze oefening goed op dat je ook je romp aanspant. Billen gaan naar achteren alsof je op een stoel wilt gaan zitten. Mocht je dit lastig vinden, zet dan gewoon een stoel achter je neer.

  • Jumping squats

Squats maar dan een tikkeltje zwaarder, top oefening!

  • Push-ups

Liever op je knieën met een goede uitvoering (neus echt naar de grond) dan op je voeten en een slechte  uitvoering.

  • Triceps dip

Oke, deze is niet helemaal zonder materiaal. Maar een stoel of bank heeft iedereen wel in zijn huis staan toch?

 

  • Donkey kicks

Om je billen even lekker te laten branden! Let er bij deze oefening op dat je niet met je rug hl gaat trekken. Probeer de beweging echt voornamelijk uit je benen te halen. Het kan hierbij helpen om je navel iets naar binnen te trekken.

 

Dit zijn mijn favoriete oefeningen om thuis te doen. Doe deze in een circuit trainen allemaal 1 minuut, 3 rondes lang en je hebt een top training!

 

Vergeet mij niet te volgen op instagram! Zo blijf je ook op de hoogte van de blogs die ik plaats.

1 reactie

  1. […] Favoriete lichaamsgewicht oefeningen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *