fbpx
podcast

Mijn favoriete podcast

De mensen die mij regelmatig volgen op bijvoorbeeld op Instagram zullen gemerkt hebben dat ik een groot fan ben van podcasts. Ik vind het echt heerlijk om een stuk te gaan wandelen met een podcast op mijn oren. Wat is een podcast? Volgens Wikipedia is het woord podcast een samenvoeging van iPod en broadcast (uitzenden). Het is dus eigenlijk een audio uitzending die je on the road  kan luisteren. Sinds een tijdje zijn ze enorm upcoming in Nederland. Ondertussen hebben ongeveer alle kranten, radiozenders en veel bekende Nederlanders hun eigen podcast. Je kunt podcasts luisteren op Spotify, Soundcloud of op de podcast-app. Ze zijn echt over alle onderwerpen te vinden, maar mijn favorieten gaan toch met name over persoonlijke ontwikkeling, ondernemen en alles wat met psyche te maken heeft. Hieronder lees je mijn favorieten op dit moment. Deel zeker jouw favorieten!

*ik heb wel duidelijk een voorkeur van Nederlandstalige podcasts, omdat ik deze makkelijker volg en daardoor minder snel afgeleid raak.

HIeronder lees je mijn favoriete

  • 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout. Dit was daarbij ook de eerste die ik ben gaan luisteren. Hij heeft regelmatige leuke gasten die hij interviewt. Afgelopen week is er één online gekomen met Giel Beelen, een super toffe en inspirerende aflevering. Zijn podcast gaat over geluk, succes en persoonlijke ontwikkeling. Mijn blog over plannen heb ik ook afgeleid van een aflevering van Thijs.
  • Omdenken Podcast. Ken je die afbeeldingen op social media met een rood rondje met een vattende tekst er in? Ja van hen dus. Berthold Gunster, de oprichter van Omdenken, voert elke aflevering een gesprek met iemand met een probleem. Deze problemen kunnen over van alles gaan. Tijdens dit gesprek praten ze over het probleem, is het probleem wel echt een probleem? Wat is de oplossing?
  • Leef Je Mooiste Leven Podcast van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman. Deze heb ik pas sinds kort ontdekt, maar is echt een super podcast. Ik vind het erg fijn en fascinerend dat Michael erg vattende, maar kei harde uitspraken heeft. Deze zet je met twee voeten op de grond. Jij bent degene die de regie heeft over jouw leven! De cast van Michael en Cindy gaat over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, innerlijke rust, mindfulness, meditatie en levenskunst.
  • Monica’s Podcast van Monica Geuze. Deze heb ik mijn vakantie veel geluisterd als ik op mijn bedje bij het zwembad lag. Het is een makkelijke, misschien wat oppervlakkige (sorry Monica) afleveringen waarbij Monica bekende mensen interviewt. Een fijne afwisseling als je even geen zin hebt in wat zwaardere stof zoals de andere hierboven.
  • Leven Zonder Stress van Patrick Kicken. Nog een podcast over persoonlijke ontwikkeling, ontspanning, bewustzijn en dergelijke onderwerpen. I like it!
  • 365 Dagen Succesvol van David en Arjan. Nog eentje over bovenstaande onderwerpen. Wat fijn is aan deze podcast is dat deze een stuk korter duren dan de meeste van de anderen. Gemiddeld genomen duurt een aflevering toch wel een uur tot anderhalf uur. Deze duurt ongeveer twintig minuten.
  • Ajax Podcast. Moet ik die uitleggen?

Heerlijk om door de verschillende soorten heen te scrollen. Er zijn echt podcasts over de gekste onderwerpen. Op mijn verlanglijstje staat ook nog zeker de podcast van Tony Robbins en ik zou ook wat vaker naar TED Talks willen luisteren. Echter zijn deze uiteraard in het Engels, waardoor ik ze minder snel op zet.

1 reactie

  1. […] te vergroten. Ook podcasts en blogs zijn hier een goed middel voor. Mijn favoriete podcasts kan je hier lezen. Check ook zeker mijn vorige blogs 😉 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *