fbpx

Mijn sport essentials

In deze blog kun je lezen wat mijn sport essentials zijn. Vaak zie ik op andere blogs en youtubefilmpjes dat anderen enorm veel dingen mee slepen naar de gym. Echter vind ik het niet fijn om een tas vol met spullen mee te nemen. Wat heb je nu ECHT nodig? Hier onder lees je het.

 • Handdoek 

Uiteraard heb je een handdoek nodig als je gaat sporten. Sowieso is het fijn om er je zweet mee af te kunnen nemen, maar ook is het een stuk hygiënischer. Leg je handdoek neer op de apparaten waar je gebruik van maakt. Wist je trouwens dat de sportschool ontzettend veel bacteriën bevat? Volgens het artikel van Cosmopolitan dat ik pas las, zitten er 362x meer bacteriën op een dumbell dan op een toiletbril. Geen reden om niet meer te gaan sporten! Maar let er wel op dat je goed je handen wast ;).

 

 • Waterfleswaterfles

Het is super belangrijk om goed gehydrateerd te blijven tijdens je workout. Volgens de richtlijn wedstrijd sport moet je bij een workout die langer duurt dan 30 minuten 150-350 ml per 15-20 minuten drinken OF drinken naar behoefte. Dit is dus ongeveer een liter per uur. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval een fles mee hebt, zodat je voldoende water kan drinken.

Mijn waterfles is van xxlnutrition en ik vind hem erg fijn. Maar eigenlijk is elke bidon prima! Wel zou ik aanraden om een fles te gebruiken die in ieder geval groter is dan 0,5 liter. Ik merk zelf dat ik geneigd ben om meer te drinken met een grotere fles.

 

 • Oordopjes of een koptelefoon headphone

Ik vind het fijn om met muziek te sporten. Ik wissel mijn oordopjes en koptelefoon af. Als ik graag helemaal op mijzelf wil zijn, draag ik vaak mijn koptelefoon. Wil ik gewoon gezellig wat muziek luisteren en ook nog de omgeving horen, dan gebruik liever mijn oordopjes. Mijn koptelefoon werkt via bluetooth waardoor ik geen last heb van het draad. Dit vind ik vooral erg fijn in de sportschool. Ik kan mijn telefoon dan gewoon neerleggen en hoef hem niet vast te houden. Daarnaast heb ik voorheen heel vaak mijn telefoon van de loopband afgegooid omdat ik per ongeluk op het draad sloeg.. Erg blij met mijn koptelefoon dus! (Dit is mijn koptelefoon) Mijn oordopjes zijn gewoon oordopjes van een tientje bij de mediamarkt.

 

 • Heupband voor telefoonheupband telefoon

Zoals ik hierboven al benoemde had ik regelmatig struggles met waar ik mijn telefoon laat tijdens het sporten (ja sorry, toch echt een beetje verslaafd denk ik). Sinds kort heb ik daar nog een oplossing voor gevonden, namelijk deze heupband. Voorheen gebruikte ik weleens zo’n band voor om je arm, maar sinds de telefoons groter zijn geworden, vind ik dat niet erg fijn meer. Ik was een poos op zoek naar zijn heupband en eindelijk had ik er één gevonden! Zit comfortabel en je voelt het haast niet zitten (met die armband had ik dat wel). Ook tijdens het hardlopen is de heupband ideaal. Tevens kun je de oordopjes aansluiten als je telefoon in de band zit. (Hier vind je de heupband)

 

 • Slotjeslotje

Misschien niet het meest spannende item van deze lijst, maar toch echt ideaal. Dit slotje is gewoon van mijn sportschool. Ik vind het een fijn idee als ik mijn sleutels en portemonnee in een locker kan plaatsen.

 

Dit waren mijn essentials. Wat zijn jouw esentials?

 

3 reacties

 1. Julia zegt:

  Hoi Joy, ik vindt dit artikel een beetje laat maar vindt het wel leuk om even te laten weten. ik gebruik een grotere fles dan jou ongeveer 0.6 L en ik vindt ook oortjes beter dan een koptelefoon, maar ik ren ook veel vaker dan echt een workout. ik gebruik daarom ook gewoon draadloze oortjes ipv een koptelefoon. het is ook vaak veel beter met het sporten in verband met zweet:)

  1. Joy zegt:

   Hi Julia, dit artikel kan inderdaad wel weer een update gebruiken haha. Welke draadloze oortjes gebruik je?

 2. Julia zegt:

  Hoi sorry voor de late reactie, had een tijdje niet gekeken. ik gebruik deze https://knibble.nl/koptelefoon/rolfstone/neo-black
  het is niet echt een bekend merk ofzo maar ben er erg blij mee!
  Kon ook veel korting pakken waardoor ze maar 70 euro koste 🙂
  maar ik kijk nu uit naar die update hierop. veel succes 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *