fbpx
Beweging, Mindset

Netflix series die ik nog wil zien – health

Netflix

We houden allemaal van netflix toch?

Ik kijk nu al uit naar mijn weekje vakantie. Lekker veel netflix kijken, series en documentaires kijken waar ik normaal gesproken geen geduld voor heb. Nog meer mensen die dat herkennen? In een normale werkweek kijk ik ook genoeg netflix, maar documentaires blijven dan vaak liggen.

Hieronder een lijstje met netflixseries / documentaires op het gebied van gezondheid die ik nog wil zien.

  •  The bleeding edge

Deze eyeopener onderzoekt de snelgroeiende medische hulpmiddelenindustrie en laat zien dat de drang tot innovatie kan leiden tot vreselijke gevolgen voor patiënten.

Benieuwd!

  • The truth about alcohol

Spoedarts Javid Abdelmoneim probeert de waarheid over alcohol te achterhalen, zowel de baten als de risico’s, door de wetenschap van drankgebruik te onderzoeken.

Hoewel ik geen grote alcoholdrinker ben, ben ik wel nieuwsgierig wat er verteld wordt in deze docu.

  • Take your pills

In een competitieve wereld biedt een middel als Adderall studenten, atleten, programmeurs en anderen een manier om beter en sneller te presteren. Maar tegen welke prijs?

  • Froning

Volg het slopende trainingsregime van Rich Froning Jr. nu hij zijn zinnen erop heeft gezet om als eerste voor de vierde keer de CrossFit Games te winnen.

Zoals je verderop kan lezen, was ik al fan van de Fittest on Earth documentaire.

  • Rotten

Deze documentaireserie duikt diep in het hart van de levensmiddelensector en onthult onsmakelijke feiten en geheime krachten die bepalen wat wij uiteindelijk eten.

Ik kijk naar deze uit, maar ik kijk er ook enorm tegenop.

  • Ask the doctor

Drie vriendelijke artsen delen hun expertise, ontrafelen medische fabels en testen de nieuwste behandelingsmethoden voor allergieën, diëten, slapen en meer.

Hier kijk ik denk ik nog het meeste naar uit!

Netflix

Wat ik al heb gezien:

  • Addicted to food

Acht  mensen met ernstige eetstoornissen zijn vastbesloten om hun leven te veranderen en melden zich bij het behandelcentrum Shades of Hope in Texas.

Ik vind dit echt een aanrader. Bizar om te zien wat het met mensen doet om zo erg bezig te zijn met eten.

  • What the health

Deze film onderzoekt het verband tussen voeding en ziekte en de miljarden euro’s die op het spel staan in de zorg, de farmaceutische sector en de levensmiddelenbranche.

Dit vind ik een lastige, misschien omdat ik het niet wil inzien, misschien omdat ik vind dat alles teveel van één kant belicht vind. Ik denk absoluut dat ons eten steeds slechter wordt en dat we veel zooi naar binnen werken. Toch vind ik ook dat we ons niet teveel moeten laten leiden door documentaires zoals deze. Het moet allemaal wel realistisch en leuk blijven. Een aanrader om te kijken is het zeker.

  • The fittest on earth

Kijk hoe geobsedeerde CrossFit-atleten meedingen naar de titel ‘Fitste persoon op aarde’ en ontdek de geschiedenis en snel groeiende populariteit van deze sport.

Ik vind het geweldig om te kijken hoe gedreven deze atleten zijn en hoe zij zichzelf voor 100% inzetten voor hetgeen wat zij willen bereiken.

 

Laat mij zeker weten wat je van bovenstaande documentaires vindt en of je nog andere aanraders hebt!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *