fbpx
Mindset

O ja, hoe gaat het nu met mijn goede voornemens?

goal

Ik keek in mijn agenda. Jeetje, al bijna december. Hoe gaat mijn kerst er uit zien? Oh en wat ga ik eigenlijk doen met oud en nieuw? Hé en ik had toch goede voornemens opgeschreven begin dit jaar? Waar zijn die eigenlijk gebleven?

Ik ging even zoeken en vond mijn blogpost van vorig jaar. Ik schreef heel leuk over hoe ik mezelf ging reflecteren om er voor te zorgen dat ik mijn doelen ging behalen. Je raadt het al.. Mislukt!

Maar hé, dat betekent niet dat het te laat is.

Wat waren mijn doelen?

 • mijn hbo-diploma halen
 • fit blijven/ worden
 • meer klanten krijgen
 • een baan krijgen

Opzich ben ik nog best aardig ver gekomen. Mijn hbo-diploma is behaald. Ook heb ik een baan gevonden. Dit is gelijk de reden dat ik geen klanten meer heb. Dan zou ik namelijk tegen mijzelf gaan concurreren en dat leek me niet erg slim.

Het fit blijven/ worden had ik verdeeld in subdoelen.

 • minimaal drie keer per week krachttraining
 • trainen met schema’s
 • minimaal twee keer per week wandelen
 • bewust zijn van wat ik eet
 • minimaal 1,5 liter water drinken

Eveneens mooie doelen, maar ik schaam mij een beetje om te zeggen dat ik dit niet behaald heb. Vandaag de dag ben ik nog steeds op zoek naar een ritme. Wanneer ik train is heel wisselend. Wandelen doe ik nu ongeveer één keer per week. Het trainen met schema’s gaat wel een stuk beter! Ook ben ik bewust van wat ik eet (en kies ik soms ook bewust voor mindere gezonde keuzes). Water drinken gaat prima en mijn doel is nu zelfs om mimimaal 2 liter water te drinken.

Wat heb ik geleerd?

Doelen maken voor een jaar ís voor mij veel te lang. Aan het begin van het jaar kon ik echt niet inschatten hoe mijn leven er nu uit zou zien. Zoals je hieronder ook kunt zien, wen je al snel aan een behaald doel. Mijn diploma is binnen en ik heb een baan, maar ik wil meer.

Mijn doelen voor nu:

 • een sportritme vinden
 • meer vastigheid vinden in mijn baan

Laat mij zeker weten hoe jij omgaat met je goede voornemens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *