Ingrediënten:
Voor de gegrilde kip:
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Voor de quinoasalade:
- 1 kopje gekookte quinoa
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- Een handvol verse peterselie, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
- Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Wrijf de kipfilets in met dit mengsel.
- Grill de kipfilets ongeveer 6-8 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn en een interne temperatuur van 75°C hebben bereikt. Haal de kip van de grill en laat het een paar minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt.
- In een grote kom meng je de gekookte quinoa, rode paprika, gele paprika, komkommer, rode ui en peterselie.
- In een aparte kom meng je het citroensap, olijfolie, zout en peper. Giet dit mengsel over de quinoasalade en meng goed.
- Serveer de plakjes gegrilde kip op een bedje van de quinoasalade.
Dit recept zit boordevol gezonde ingrediënten en is perfect voor een lichte en voedzame zomermaaltijd. Geniet ervan!
Meer van dit soort gezonde recepten. Bekijk een mijn voedingsplan.