fbpx
spijkermat

Spijkermat – review

Ik ontving een spijkermat van BrellaVio en was mega benieuwd wat ik er van vinden. Het product belooft een hele hoop, waardoor ik extra nieuwsgierig was.

Wat belooft de spijkermat?

De spijkermat is gebaseerd op drukpuntmassage, ofwel acupressuur. Het zou helpen bij;

  • Verminderen stress- en pijnklachten
  • Verbeteren van het energieniveau en slaapkwaliteit
  • Diepere focus bij meditatie
  • Vermindert migraine aanvallen
  • Onderdrukt menstruatiepijn
  • Helpt bij fibromyalgieklachten
  • Activeert gelukshormonen

(bron: BrellaVio.nl)

Mijn eerste ervaring

Ik had al een aantal reviews gelezen en zag dat je het beste de eerste keer met een dun t-shirt er op kon gaan liggen. Ik was eigenwijs en deed dit toch zonder shirt. Eerlijk is eerlijk, dat voelde ik wel. Op mijn Instagram staat een filmpje over mijn eerste ervaring, waar je ook ziet hoe mijn rug er uit zag (spoiler: rood!).

Wel merkte ik dat ik ontspannen was, een beetje slaperig zelfs. Ik heb het matje op verschillende momenten en manieren uitgeprobeerd.

Wat voel ik?

Ik ging er op liggen en dacht eerst dat ik niks voelde. Na een minuutje, misschien twee, voelde ik dat mijn lichaam zwaarder ging voelen en ik meer in het matje ging zakken. Het voelde een beetje alsof ik mijn rug wilde knakken. Het meest opmerkelijke vond ik dat je lichaam de stekeltjes van het matje steeds meer gaat accepteren. Als ik denk aan hoe het lichaam werkt en de sensibilisatie (gevoeligheid) van het lichaam, denk ik dat dit zeker helpt voor het ontspannen en minder pijn.

Mijn favoriete houding

Zoals ik al eerder vertelde heb ik meerdere houding uitgeprobeerd. Liggend op de grond, op een behandelbank, op bed, zittend in kleermakerszit, op een stoel of tegen een kussen.

Ik vind liggen op de grond fijn, met name om echt even mijn hoofd uit te zetten. Dit werkt naar mijn mening een beetje vergelijkbaar met medtiatie. Je ligt, je hebt geen afleiding en je gaat je vanzelf focussen op wat je voelt, top! Mijn favoriet is om een kussen tegen het hoofdeind van mijn bed te zetten en daar het matje tegenaan te leggen. Ik vind het heerlijk om op deze manier te lezen en merk dat mijn concentratie dan beter is. Echt top voor iemand die zo chaotische en snel afgeleid is zoals ik.

Bestellen

Ik heb het matje van BrellaVio ontvangen en kan deze zeker aanraden. Via deze link kan je hem bestellen (affiliate).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *