fbpx
Voeding

Waarom ik ben gestopt met voedingsschema’s maken

flat lay photography of vegetable salad on plate

Voedingsschema’s om af te vallen is misschien wel het meest gezochte onderwerp op google als het gaat om gewichtsverlies. Om heel eerlijk te zijn ben ik daar zelf ook schuldig aan. Ondanks dat ik ben opgeleid om zelf schema’s te kunnen maken.. Het is dus heel logisch dat jij daar ook naar zoekt! Wij mensen gaan op zoek naar iets of iemand die ons precies kan vertellen wat we moeten doen om af te vallen. Het liefst zo snel mogelijk!

Een coach kan heel hard zijn/haar best doen om een eetschema op maat te maken, maar weet nog steeds niet hoe jij je voelt op maandagavond.. Of dat jij een feestje hebt op zaterdag.. Dat je misschien enorme zin hebt in hutspot op woensdag.. Of dat je misselijk bent op donderdagochtend. Je kan niet van te voren weten hoe je dag er uit gaat zien.

Daarin is zelf keuzes kunnen maken heel belangrijk. Een grote valkuil waar veel mensen last van hebben is om hun voedingsschema compleet los je laten als zij bijvoorbeeld op vrijdagavond wat wijntjes en bitterballen te veel gehad hebben. Maandag beginnen we wel weer.

Schema’s leveren korte termijn resultaat. Een aantal weken een schema volgen kan je resultaat opleveren als je dit gedisciplineerd volgt. Ben je blij dat de x aantal weken om zijn? Dan ga je waarschijnlijk jo-jo-en. Sorry to tell you.

Dit is dan ook de reden dat ik ben gestopt met voedingsschema’s maken. Er is geen één speciaal dieet die jou kan helpen om af te vallen. Je gaat afvallen door het eetpatroon dat bij jou past. Die maak je dus zelf, door zelf bewuste keuzes te maken.

Wanneer helpt een schema wel?

Een voedingsschema kan je wel inspiratie geven. Hiermee kan je een idee krijgen van hoe een gezond eetpatroon er uit ziet. Bij het voedingscentrum kan je een aantal voorbeelden vinden.

Hulp bij gezondere keuzes maken, een gezondere relatie met voeding of afvallen? Klik hier.

Benieuwd naar mijn favoriete boeken over voeding?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *