fbpx

Waarom je in december WEL moet starten met een gezonde leefstijl

‘December is zo druk, nu heb ik echt geen tijd om te sporten hoor’, ‘straks in januari gaan we wel beginnen, het heeft nu toch geen zin’. Allemaal excuses die vaak gebruikt worden om niet te hoeven beginnen met een gezonde leefstijl.

Onzin!

Waarom je WEL moet beginnen:

  • Omdat je moet stoppen met smoesjes bedenken. Als je niet graag genoeg wilt, komt het nooit uit. Als het straks weer mooi weer wordt, komt het terrasseizoen weer. Zomervakantie, druk met werk en zo kan je wel door gaan. Stoppen met excuses zoeken dus.
  • Je gaat met een lekkerder gevoel de feestdagen in. Nu je al bent begonnen met een gezondere leefstijl wordt het makkelijker om de ongezonde dingen tijdens de feestdagen te laten staan. Je geniet meer van de dingen die je eet met de dagen, omdat het geen gewoonte meer is om ongezonde dingen te eten.
  • De kerst brengt voor veel mensen ook stress met zich mee. Familie over de vloer, cadeautjes kopen, eten maken.. Sporten, gezond eten en goed slapen helpt mee aan het verminderen van stress. Zorg er dus voor dat je gezond leeft, zodat je de kerstperiode door kan komen zonder stress.

summerbody

  • “Summer bodies are made in the winter”
  • Een gezonde leefstijl is niet tijdelijk. De kerstperiode komt elk jaar terug, een goed begin om deze uitdaging nu alvast aan te gaan. Zo leer je alvast wat je valkuilen zijn. Van elke keer in januari starten met gezonde voornemens, ze vervolgens weer laten versloffen, weer beginnen als het mooier weer wordt, het weer laten versloffen als het zomervakantie is en vervolgens WEER beginnen als het januari is.. Nee daar wordt niemand gelukkiger of beter van.

Excuses don’t burn calories!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *