fbpx
Voeding

What I eat in a day: lekker makkelijk

Lunch

In deze blog kun je lezen wat ik eet op een dag. Het is een lekker makkelijke dag, gewoon met boterhammen en aardappels. Ik houd namelijk niet zo van die super ingewikkelde recepten. Ik zou eigenlijk ‘s middags en ‘s avonds stage hebben, maar op het laatste moment ging dit niet door. Uiteindelijk is het dus een what i eat on a day op een thuiswerkdag.

Ontbijt

Ik begon de dag eigenlijk altijd met een kop koffie. Ik vind het heerlijk om een grote mok met met een dubbele koffie te drinken. Hierin doe ik twee zoetjes en een scheutje koffie melk. Bij mijn koffie nam ik een boterham met een dun laagje pindakaas en twee plakjes kipfilet. De boterham had ik even geroosterd, want dat vind ik een stuk lekkerder!

koffieontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunch

Als lunch nam ik twee boterhammen wederom geroosterd. Op de ene boterham zit een gekookt eitje, op de andere heb ik wat eru smeerkaas gesmeerd met weer twee plakjes kipfilet.

Lunch

 

Tussendoor 1

Ik had best wel vroeg geluncht, hierdoor had ik al vroeg in de middag trek. Ik nam een pakje LU mini crackers olijfolie en oregano. Super lekker voor als je zo’n flauw gevoel krijgt.

LU crackers

Tussendoor 2

Ik zei het je al hè, ik houd van makkelijk. Vandaar dat ik deze repen heb. Super makkelijk, lekker en ik krijg makkelijker voldoende eiwitten binnen. Ik heb de smaak cookies en cream van het merk Barebells en ik vind deze echt super lekker! Deze eiwitreep is tegelijkertijd mijn preworkout snack. Zoals ik al liet weten in mijn artikel over eiwitten (klik hier) is het niet noodzakelijk om eiwitten na je training te eten. Het is het belangrijkste dat je verdeeld over de dag genoeg eiwitten eet.

Barebell reep

Avondeten

Mijn avondeten nam ik na mijn training. Ik eet gewoon wat de pot schaft bij mijn ouders thuis. Vanavond zijn dat aardappels, bonen in tomatensaus, kip en wat salade. Ik neem niet zoveel aardappels, omdat witte bonen ook veel koolhydraten bevat en ik dat veel lekkerder vind dat aardappels haha.

Avondeten

Avondsnack

Na het avondeten heb ik meestal ook nog trek. Vanavond at ik twee crackers met pindakaas en gebakken uitjes.

Crackers

Calorieën en macro’s

Ik houd niet super streng mijn calorieën en macro’s bij, maar ik weet wel dat ik ongeveer rond de 1700 kcal heb gegeten vandaag met ongeveer 40% koolhydraten, 30 % eiwitten en 30% vet. Dit is vooral mijn doel op dagen dat ik thuis ben. Als ik een drukke dag buiten de deur bent, eet ik meer koolhydraten en iets minder eiwitten en vetten. Dit komt omdat ik dan meer boterhammen mee neem, omdat dit makkelijk is en goed vult.

Disclaimer

Neem dit eetdagboek niet zomaar over! Ook voor mij is dit relatief weinig calorieën. Als ik op onderhoud wil eten, moet ik ongeveer 2200 kcal eten. Echter wil ik wat vetmassa kwijtraken en was dit een inactieve dag voor mijn doen. Ik eet liever iets meer op dagen dat ik veel onderweg ben, actief ben op mijn stage en daarbij ook nog sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *